Κοινοποιείστε το Email: agrotiki.asep.9κ-ικα{ofotis}blogger.com και σε άλλους Εργαζόμενους ΙΚΑ-ΑΣΕΠ-9Κ για να κάνουν Αυτόματες Αναρτήσεις στο Ιστολόγιο: asep-ika.blogspot.gr , στέλνοντας απλά μήνυμα στη διεύθυνση αυτή, με θέμα, κείμενο (μορφοποίηση) και συνημμένες εικόνες ή βίντεο που επιθυμεί ο καθένας (όπως φαίνεται αυτή η αρχική Ανάρτηση) και θα εμφανίζεται και στο Ιστολόγιο: asep-ate-ika.blogspot.gr δεξιά (περιληπτικά).

ΑΠΕΡΓΙΑ ΙΚΑ 14/2

Σε υψηλά ποσοστά κινήθηκε η σημερινή 24ωρη (14/2) απεργία της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ στο ΙΚΑ Μαγνησίας, εκεί τουλάχιστον που υπήρξε απεργιακή περιφρούρηση.
Ο Τοπικός Σύλλογος δεν διοργάνωσε κάποια επιπλέον κινητοποίηση θεωρώντας προφανώς περιττό να ανοιχτεί με μαζικότερους όρους το ζήτημα των απολύσεων των εργαζομένων της 9Κ και στη τοπική κοινωνία. Στην περιοχή αναμένεται και το νέο λουκέτο στο υποκατάστημα της Ν. Ιωνίας και η συγχώνευσή του με το κεντρικό στο Βόλο.
Η σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση, αποτέλεσμα κυρίως της κήρυξης τοπικών απεργιών και καταλήψεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενέργειες πέρα κι έξω από τον έλεγχο της Ομοσπονδίας, την ανάγκασε αργά χτες το μεσημέρι να κηρύξει μια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση χωρίς ένα ευρύτερο σχεδιασμό.
Παρά το γεγονός ότι οι απολύσεις είναι άκρως πολιτικό και κυρίως μνημονιακό θέμα, οι συνδικαλιστές επιμένουν ότι είναι …νομικό, συντασσόμενοι με τη κυβέρνηση που ζητά “τήρηση της νομιμότητας”. Βέβαια οι γραφειοκράτες είναι σε αντίφαση με τον ίδιο τους τον εαυτό, πηγαίνοντας σε …υπουργεία κι αναζητώντας μια πολιτική λύση μέσω μιας νομοθετικής ρύθμισης.
Το μέλλον των συναδέλφων της 9Κ δεν βρίσκεται στα χέρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας αλλά στην αποφασιστικότητα των ίδιων και της δυνατότητας να απευθυνθούν στο μαχόμενο εργατικό κίνημα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου