Κοινοποιείστε το Email: agrotiki.asep.9κ-ικα{ofotis}blogger.com και σε άλλους Εργαζόμενους ΙΚΑ-ΑΣΕΠ-9Κ για να κάνουν Αυτόματες Αναρτήσεις στο Ιστολόγιο: asep-ika.blogspot.gr , στέλνοντας απλά μήνυμα στη διεύθυνση αυτή, με θέμα, κείμενο (μορφοποίηση) και συνημμένες εικόνες ή βίντεο που επιθυμεί ο καθένας (όπως φαίνεται αυτή η αρχική Ανάρτηση) και θα εμφανίζεται και στο Ιστολόγιο: asep-ate-ika.blogspot.gr δεξιά (περιληπτικά).

Καταπληκτική περιγραφή Παραλογισμού, από: gekollias.blogspot.gr

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ!

Οι πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν τη ζοφερή και αδιέξοδη πραγματικότητα για 500 ορκισμένους μόνιμους τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. οι οποίο διορίστηκαν μέσω της αξιοκρατικής διαγωνιστικής διαδικασίας που ορίζει το ΑΣΕΠ!
Η απόλυση των ανωτέρω μόνιμων υπαλλήλων προκαλεί την περιέργεια των νομικών και πολιτικών κύκλων αλλά και διεγείρει την ανησυχία στους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα και σε κάθε ενεργά σκεπτόμενο πολίτη αυτής της χώρας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης κοςΜανιτάκης ενώ έχει ρητά ορίσει με ΦΕΚ ότι «δημόσιος υπάλληλος που έχει διορισθεί στο δημόσιο μέσω διαδικασιών του ΑΣΕΠ,  που έχει δεχθεί να μεταταχθεί δε δύναται να απολυθεί. Επίσης, το μόνιμο προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων εξαιρείται από τις απολύσεις.»
Όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει! Οι εν λόγω 500 μόνιμοι υπάλληλοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. αν και τηρούσαν όλες τις ανωτέρω προϋποθέσεις,απολύθηκαν αστραπιαία μέσω e-mail! Συγκεκριμένα, οι 500 απολυθέντες μόνιμοι υπάλληλοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. όχι μόνο διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ, όχι μόνο δέχθηκαν με τρόπο αναγκαστικό και βεβιασμένο τη μετάταξή τους από την ΑΤΕ στο ΙΚΑ αλλά και ήταν μόνιμοι υπάλληλοι του σημαντικότερου ασφαλιστικού ταμείου του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.  Παρ' όλες τις ρητές εντολές του νόμου, οι υπάλληλοι αυτοί οδηγήθηκαν εν ριπή οφθαλμού στην ανεργία!
Όμως, ο παραλογισμός της παράνομης αυτής απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων συνεχίζεται στα εξής σημεία:
- οι 500 απολυμένοι του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. δεν δικαιούνται όχι μόνο το επίδομα ανεργίας αλλά ούτε και τη νόμιμη αποζημίωση, διότι, από τη μία πλευρά, ο ΟΑΕΔ δεν έχει προβλέψει τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε δημοσίους υπαλλήλους, αφού μέχρι τώρα δεν υπήρξε τέτοια απόλυση,  και, από την άλλη πλευρά, ο νόμος ορίζει αποζημίωση μόνο σε απολυθέντες ιδιωτικούς υπαλλήλους!
- οι απολυμένοι, επίσης, δεν δικαιούνται ασφάλιση υγειονομικής περίθαλψης για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, αφού απολύθηκαν. Βέβαια η νομοθεσία ορίζει τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης, αναλόγως του χρόνου εργασίας, στους απολυθέντες υπαλλήλους μόνο του ιδιωτικού τομέα και συνεπώς όχι του δημοσίου τομέα!
- οι μητέρες που διατελούν σε άδεια κύησης, λοχείας ή μητρότητας δεν δύναται να απολυθούν, επειδή η μητρότητα προστατεύεται νομικά. Όμως ανάμεσα στις απολυθείσες είναι δεκάδες μητέρες που τελούσαν σε άδεια μητρότητας, κύησης και λοχείας!
- η συνέχεια είναι περισσότερο τρομακτική και απάνθρωπη! Αφού οι μόνιμοι υπάλληλοι αυτοί απολύθηκαν, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κος Μανιτάκης συνεχίζοντας την πελατειακή τακτική και παραγκωνίζοντας το νόμο που ορίζει 5 αποχωρήσεις - μία πρόσληψη, ανακοίνωσε ΦΕΚ για το διορισμό ίσου αριθμού ημέτερων υπαλλήλων με προϋπηρεσία stage στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.!!!
Συνεπώς, ζούμε σε ένα κράτος στο οποίο έχουν καταλυθεί οι νόμοι! Οι πολιτικοί  για πολλοστή φορά κοροϊδεύουν και εξαπατούν τους πολίτες! Διατρανώνουν συνεχώς σε δημοσιεύματα ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος! Η πραγματικότητα τους διαψεύδει ηχηρά! Δυστυχώς, οι πολιτικοί υπακούοντας πειθήνια στην τροΐκα και έχοντας μετεξελιχθεί σε αθύρματα της ευρωπαϊκής εξουσίας σκοπεύουν να υλοποιήσουν, παρά τις δεσμεύσεις τους, απολύσεις σε όλο το δημόσιο τομέα! Οι πολίτες επιβάλλεται να αφυπνιστούν! Ο διανοητικός οπλισμός τους ας είναι σε εγρήγορση!
Οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα άρχισαν ήδη με τους 500 στο Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.  Είναι πασιφανές ότι δε θα σταματήσουν! Οι 500 αυτές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων αποτελούν τον πιλότο στις επόμενες απολύσεις μόνιμων υπαλλήλων! Το χειρότερο είναι ότιόσοι απολυθούν δε θα δικαιούνται ούτε καν ασφαλιστική υγειονομική περίθαλψη ούτε καν επίδομα ανεργίας! Στο σημείο αυτό θα μας οδηγήσουν οι νεωτεριστές ευρωπαϊστές πολιτικοί μας!
Κρίνεται επιτακτική ανάγκη όλοι εμείς να αντιδράσουμε!Η ΑΔΕΔΥ συνεπικουρούμενη και από τη ΓΣΕΕ, οφείλει να ενημερώσει, να κινητοποιήσει και να προστατεύσει όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, όλους τους πολίτες  και σαν γροθιά όλοι να αντιδράσουμε αποφασιστικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου